Με επιτυχία υλοποιήθηκε η 2η Εκδήλωση του Δήμου Πετρούπολης για το έργο ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ της Πράξης «Πιλοτικές Δράσεις για την Προώθηση των Ευπαθών Ομάδων και των Νέων στην Απασχόληση, στο πλαίσιο της ΒΑΑ/ΟΧΕ της Δυτικής Αθήνας (Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο “ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ”)», την Δευτέρα 14/11/2022 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης.
Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, που ξεπέρασαν τους 150, ήταν μεγάλο. Μεταξύ των παραβρισκόμενων είχαμε την τιμή να βρίσκονται η Υφυπουργός Εργασίας κα Συρεγγέλα καθώς και οι Βουλευτές: κος Λοβέρδος, κα Γιαννακοπούλου και κα Αθανασίου. H παρουσία τους τόνισε την σημασία και την προτεραιότητα της προώθησης στην απασχόληση των νέων και των ευπαθών ομάδων. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού και Οικονομικών υπηρεσιών, κος Θεόδωρος Λάππας. Κεντρικές ομιλήτριες από τον Δήμο Πετρούπολης ήταν η κα Η. Μπραβάκου, Υπ. Πράξης – Προϊσταμένη Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Οργάνωσης και η κα Ε. Ευθυμιοπούλου, Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πετρούπολης.

Σημαντικά στοιχεία της παρουσίασης του έργου, αποτέλεσαν:

  1. Η ανάλυση των προσφερόμενων υπηρεσιών
  2. Η ολιστική προσέγγιση του έργου στην αντιμετώπιση των ωφελούμενων συμμετεχόντων
  3. Η γνωριμία των δυνητικά ωφελούμενων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με την ομάδα έργου του αναδόχου (τους ειδικούς συμβούλους και το υπόλοιπο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του έργου).

Μείζονος σημασίας στοιχείο της εκδήλωσης αποτέλεσε η ενθάρρυνση και ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων να αποτελέσουν τμήμα του έργου μέσω της ανακοίνωσης κενών θέσεων εργασίας αλλά της εφαρμογής που αφορά στον οριζόντιο και καθολικό σχεδιασμό θέσεων εργασίας, χωρίς
καμία διάκριση. Το Γραφείο Προώθησης της Απασχόλησης προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής με στόχο την προετοιμασία και την ενδυνάμωση των ανέργων, μελών ευπαθών ομάδων που βρίσκονται σε εργασιακή ηλικία, καθώς και των νέων. Αναλυτικότερα αφορά στη συμβουλευτική, ενδυνάμωση, υποστήριξη, καθώς και στην σύζευξη των ωφελούμενων με κενές θέσεις εργασίας. Παράλληλα προσφέρει Ενημέρωση στους ωφελούμενους για ευκαιρίες και δυνατότητες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Το έργο χρηματοδοτείται, από το ΠΕΠ Αττικής, από πόρους του ΕΚΤ στο πλαίσιο της ΒΑΑ/ΟΧΕ της Δυτικής Αθήνας, περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η διαδικασία αιτήσεων για ένταξη ωφελούμενων παραμένει ανοικτή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ καθώς και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πετρούπολης.

1η Διαδικτυακή Εκδήλωση

Εναρκτήρια εκδήλωση για το έργο: «ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ»

Ο Δήμος Πετρούπολης σας προσκαλεί στις 08 Απριλίου 2022 και ώρα 12:00 – 13:30 μ.μ., σε Διαδικτυακή Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Έργο «ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ», στο πλαίσιο της ΒΑΑ/ΟΧΕ της Δυτικής Αθήνας (Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο “ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ”).

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση συνδεθείτε μέσω της πλατφόρμας zoom πατώντας εδώ

Για να δείτε την Πρόσκληση πατήστε εδώ

Παρακαλούμε πριν την είσοδο σας διαβάστε προσεκτικά την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ εδώ

Εναρκτήρια εκδήλωση


Με επιτυχία εκπονήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση στο πλαίσιο παρουσίασης του Έργου: «Γραφείο Προώθησης της Απασχόλησης στον Δήμο Πετρούπολης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 και ώρα 12:00. Επισημαίνεται πως ιδιαίτερα αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν σχεδόν στο διπλάσιο τον προβλεπόμενο αριθμό των συμμετεχόντων.

ΑΣΔΑ- Ενημέρωση για Ημερίδα 12/7/2022

ΜΕΡΟΣ 1ο : Καινοτόμες Δράσεις, Έρευνες και Υπηρεσίες Στήριξης της Καινοτόμου και Νεοφυούς Μικρο-επιχειρηματικότητας και της Απασχόλησης στη Δυτική Αθήνα» (ώρα έναρξης 9:00 π.μ.). Για την πρόσκληση πατήστε εδώ .

ΜΕΡΟΣ 2ο : Αποτελέσματα Ερευνών Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας στη Δυτική Αθήνα (ώρα έναρξης 12:30 μ.μ.). Για την πρόσκληση πατήστε εδώ .

Μετάβαση στο περιεχόμενο